Hvordan håndtere mye penger

Noen ganger i livet kan du oppleve en drastisk endring i den økonomiske situasjonen din ved at du enten arver en stor sum penger, eller stikker av med jackpoten i et pengespill. Uansett hva årsaken er til at du får en stor sum penger, er det noen ting du bør tenke over for å håndtere beløpet på en ansvarsfull og fornuftig måte.

Å vinne penger

La oss si at du vinner jackpots på nettet. Fra å ha en vanlig lønn, har du plutselig flere millioner på bok. Hvordan håndterer du dette?

Det mest naturlige for de fleste å gjøre er å betale ned gjelden sin, og kanskje realisere en livslang drøm. Eventuelt kan du gi bort penger til barn og andre i familien for å hjelpe dem med økonomien. Det er imidlertid nødvendig å tenke langsiktig om du ikke vil oppleve å sløse bort hele pengesummen, noe som faktisk lett kan skje selv med mange millioner på bok.

Tenk langsiktig

Eksperter oppfordrer nybakte millionærer til å tenke på konsekvensene av kjøpene de gjør. Å investere i for eksempel en hytte, bil eller båt betyr at det vil komme flere utgifter som må betales hver måned så lenge du eier det. Den vanlige lønnen din vil mest sannsynlig ikke dekke dette og det må derfor betales fra premiepotten. Derfor er dette noe som må tenkes nøye igjennom, og ikke noe du burde kjøpe på impuls. Kanskje er drømmen et basseng i hagen? Da må du huske at det koster mye penger for senere vedlikehold.

Å plutselig sitte med en enorm sum med penger på kontoen er drømmen til de fleste, og det er mulig. Om du skulle være en av de heldige må du imidlertid være bevisst på egen økonomi for fremtiden, slik at du ikke ender opp med en livsstil som du senere ikke kan betale for.